Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Meringuetaart met citroen

Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

Deeg

  • 240 g Zandtaartdeeg

Citroencreme

  • 8 stuks Citroen
  • 75 Maizena
  • 225 g suiker
  • 100 g Boter
  • 6 stuks Eidooier
  • 25 g Poedersuiker

meringue

  • 4 stuks Eiwit

meringuemeringue

  • 100 g suiker

Instructies
 

  • Rasp de schil van de helft van de citroenen en pers alle citroenen daarna uit. Roer de rasp met 2 eetlepels water door het sap. Doe de maizene in een kom en roer er met 1/3 van het citroenmengsel een glad papje van. Roer de rest van het citroenmengsel met de suiker en de boter in een pan glad en breng het aan de kook. Giet het al roerend bij het maizenapapje en giet dit en de pan. Breng het al roerend aan de kook en laat 2-3 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur, roer de dooiers door het mengsel en giet het door een zeef in ee mkom. Bestuif met poedersuiker en laat het afkoelen. Rol het deeg tot een schijf van 2-3 mm dik uit. Bekleed er een licht ingevette springvorm mee. Zet hem 20 minuten in de koelkast. Verhit de oven tot 190 graden en prik gaatjes in de deegbodem. Bak de bodem 35 minuten blind. Bestrijk na het bakken de bodem met eistrijksel van 1 dooier met 1 el melk. Zet hem nog 3 min in de oven. Haal dan de vorm eraf en zet de taart op een rooster. Draai de oven terug tot 150 graden. Klop de eiwitten voor de meringue tot er zachte pieken ontstaan. Klop er dan beetje bij beetje de suiker door. Klop nog 5 minuten, de meringue moet stijf en glanzend zijn. Doe hem in een spuitzak met een grote en geribbelde spuitmond. Zet de deegbodem op een bakplaat en verdeel de citroencreme erover. Bespuit de crème gelijkmatig met de meringue. Zet de taart 40-50 minuten in de oven tot de meringue iets knapperig aanvoelt. Laat hem een minuut of 30 afkoelen en dien het het liefst op kamertemperatuur op.