Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Rode kool gazpacho met mosterdijs

Gang Soepen
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Rode kool
  • 1 sneetje Witbrood
  • 30 mespunt Azijn, rode wijn
  • 0,25 stuks Komkommer
  • 4 bolletjes Mosterdijs
  • 20 g Rodewijnmayonaise

Instructies
 

  • Verwijder de witte kern van de kool en verwerk driekwart van de kool in een sapcentrifuge. 2,5 dl sap per 4 personen af. Doe het sap met het brood in een kom en zet het 2 uur in de koelkast. Giet het sap via een met kaasdoek bedekte zeef in een kom. Druk met een soeplepel zo veel mogelijk sap uit het brood. Uit het brood komt zetmeel vrij waardoor het sap indikt.) Gooi het brood dan weg. Verwerk vlak voor het opdienen de resterende kool tot sap en zeef dit bij de rest van het koolsap. Meng met een staafmixer de mayonaise door het sap en breng de soep op smaak met azijn en zout. Leg wat komkommerblokjes in elke soepkom en schep hier een klein bolletje ijs op. Giet de gazpacho aan tafel rond het ijs.