Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Limoncellotaart met mascarponesaus

Gang Nagerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 150 g Cantuccini
  • 90 g Boter
  • 2 stuks Citroen
  • 6 stuks Eieren
  • 200 g Suiker
  • 90 g Amandelmeel
  • 500 g Ricotta
  • 3 el Limoncello
  • 250 g Mascarpone
  • 1 stuks Vanillestokje
  • 3 el Slagroom
  • 1 el Poedersuiker
  • 1 stuks Granaatappel

Instructies
 

De taart

  • Neem een springvorm van 24 cm en bekleed deze geheel met bakpapier.
  • Smelt de boter. Vermaal de cantuccini in de keukenmachine. Meng de boter erdoor.
  • Leg dit mengsel als bodem in de taart. Druk goed plat.
  • Rasp de schil van de citroenen. Pers de citroenen uit.
  • Maal de amandelen in de keukenmachine fijn.
  • Klop de eieren op met de suiker.
  • Meng het eimengsel met de citroenrasp, het citroensap, de amandelen, de limoncello en de ricotta en meng dit heel goed.
  • Stort dit mengsel in de springvorm.
  • Bak de taart op 160 graden gaar in 50 – 60 minuten.

De vanille-mascarpone

  • Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit.
  • Meng het merg met de mascarpone. Roer er drie eetlepels slagroom door en een beetje poedersuiker. Proef. Het moet niet te zoet worden.
  • Snij de granaatappel doormidden en sla met een hamer de pitjes eruit.

Opmaak

  • Serveer een punt limoncellotaart op een bordje. Ernaast, uit een spuitzak een streepje mascarpone. Op en om de mascarpone wat granaatappelpitten