Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Haringsushi

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Gang Voorgerecht vis
Porties 8

Ingrediënten
  

Sushi

  • 2 stuks Casinobrood
  • 8 stuks Haring
  • 24 el Mayonaise
  • 2 stuks Appels
  • 2 stuks Sjalotje
  • 4 stuks Augurken
  • 4 el Brandewijn

Bietensalade

  • 2 stuks Bieten
  • 20 cl Azijn
  • 20 g Suiker

Bietenmayonaise

  • 4 teentje Knoflook
  • 16 el Mayonaise

Instructies
 

Sushi

  • Snijd van de haring staartje eraf en in de lengte in vieren snijden. Wit casinobrood bij de bakker in lengtesneden laten snijden. Leg plastic op de aanrecht met daarop drie stroken brood waarvan de randen elkaar iets overlappen en daar weer plastic op. Rol het brood uit met de deegroller, doe dit heel secuur. Smeer het brood in met een mengsel van mayonaise met appeltje, sjalotje, augurkje, beetje brandenwijn, beetje peper en zout. Stapel op het brood (2 stroken is voldoende) op elkaar en in de lengte 4 harinkjes, herhaal tot de hele lengte van het brood opgevuld is. Rol m.b.v. het plastic dat onder het brood ligt, het brood strak op tot een rol, goed aandrukken maar er mag geen plastic in de rol komen. Aan de uiteinde een strakke knoop leggen (vergelijk zuurstokrol). De rollen in de koelkast laten opstijven. Daarna het plastic eraf halen en de rol door tweeën snijden met een scherp mes en deze helften weer door drieën, wat eraan de zijkanten uit stulpt gewoon goed terug duwen.

Bietensalade

  • Bieten schoonmaken, koken en heel fijn snijden. Weg zetten in de koelkast. Ondertussen op basis van 1 op 1 azijn en suiker koken zodat je een soort suikerwater krijgt. Laten afkoelen en dan de bietjes er doorheen en een dag laten staan daardoor trekt het zoutzuur in de bietjes, daarna zeven.

Bietenmayonaise

  • De bietjes die je over hebt na het snijden even in de keukenmachine draaien, mayonaise erbij, peper en zout naar smaak en beetje knoflook. Serveren: Midden op het bord in een ronde vorm komt de bietensalade, mooi verdelen met cocktailstampertje, daarop komen drie a vier haringshushi torentjes. Er omheen drie mooie kwakjes bietenmayonaise. Over het bord heen heel fijn gehakte bieslook strooien.