Snijd van de haring staartje eraf en in de lengte in vieren snijden.
Wit casinobrood bij de bakker in lengtesneden laten snijden. Leg plastic op de aanrecht met daarop drie stroken brood waarvan de randen elkaar iets overlappen en daar weer plastic op. Rol het brood uit met de deegroller, doe dit heel secuur.
Smeer het brood in met een mengsel van mayonaise met appeltje, sjalotje, augurkje, beetje brandenwijn, beetje peper en zout.
Stapel op het brood (2 stroken is voldoende) op elkaar en in de lengte 4 harinkjes, herhaal tot de hele lengte van het brood opgevuld is.
Rol m.b.v. het plastic dat onder het brood ligt, het brood strak op tot een rol, goed aandrukken maar er mag geen plastic in de rol komen. Aan de uiteinde een strakke knoop leggen (vergelijk zuurstokrol). De rollen in de koelkast laten opstijven. Daarna het plastic eraf halen en de rol door tweeën snijden met een scherp mes en deze helften weer door drieën, wat eraan de zijkanten uit stulpt gewoon goed terug duwen.