Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Briochedeeg Pat
Basisrecept
Recept afdrukken
Bereidingstijd
3
minuten
min
Totale tijd
3
minuten
min
Porties
8
brioches
Ingrediënten
1x
2x
3x
500
g
Bloem
15
g
Gist
0,75
dl
water
warm
2
el
Suiker
1
tl
Zout
5
stuks
Eieren
3 tot 5 eieren
250
g
Boter
fluffy boter
Instructies
Bloem zeven.
Gist oplossen en bij een kwart van de bloem toevoegen.
Maak een kruis in deze deegbal en doe deze in een kom lauwwarm water.
Maak nu van de overige bloem een dijkje. Vul de leegte op met de eieren, suiker en zout.
Kneed dit tot een deeg.
Als de gistbal boven komt drijven, uit laten lekken en bij het deeg mengen.
Leg de bal op een ingevet foliepapier op een warme plaats, met een vochtige doek erover en laat dit rijzen.
Kneed na 1 – 1½ uur de boter erbij.
Laat koelen.
Verwarm de oven voor op 190 °C en bak in 15 tot 17 minuten.