Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Taartje met verse roomkaas, rode biet en truffel

Gang Amuse
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 420 g Zandtaartdeeg
  • 2 stuks Bieten
  • 1 tl Balsamicoazijn
  • 2 tl Ahronsiroop
  • 125 g Roomkaas
  • 2 el Bieslook
  • 1 el Truffelolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden C. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er met een deegsteker van 5 cm doorsnee rondjes uit. Bekleed de tartelettevormen hiermee en bak ze in de oven in 10 min gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen.
  • Snijd de bieten in kleine blokjes en doe in een pan met de azijn en de ahornsiroop. Kook ze 4-5 min op laag vuur zodat ze licht karameliseren en zoetzuur smaken. Schep ze eruit en laat afkoelen. Vermeng de verse roomkaas met het bieslook en zout en peper naar smaak.
  • Vul elk taartvormpje met de roomkaas, schep er een lepel zoetzure biet op. Besprenkel met truffelolie, garneer met wat geknipt bieslook en dien op.