Rasp de citroen en pers hem daarna uit.
Meng het bakpoeder door het meel. Je kunt ook zelfrijzend bakmeel kopen, dan hoeft het bakpoeder niet.
Kneed bloem, boter, suiker, citroenrasp en zout tot een samenhangende stevige bal en laat deze een half uur opstijven. Wanneer het deeg te droog is, wat water toevoegen.
Appels
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Doe de noten en de rozijnen bij de appels en besprenkel het geheel met het citroensap. Meng suiker of honing en kaneel erdoor.
Taart afmaken
Verdeel het deeg in twee stukken. Vet een springvorm in met boter en druk het grootste lap deeg hierin uit. Zorg ervoor dat bij de randen het deeg zo hoog mogelijk staat. Doe de appels erbij en dek af met de rest van het deeg. Het is makkelijk als je het eerst even uitrolt met de deegroller. Bestrijk het deeg eventueel met een losgeklopt ei, vermengd met wat melk.
Zet de vorm in de oven en laat ongeveer anderhalf uur bakken. Houd tegen het eind van de bakduur de kleur in de gaten.