Plaats voor het monteren van de taart de afgekoelde cake op een vlakke en stabiele ondergrond. Snijd met een lang gekarteld mes een laagje van de bovenkant, zodat hij perfect waterpas is.
Snijd dan de cake met het mes in twee gelijke lagen, elk ongeveer 3,5 cm dik.
Zet de onderste laag op een rond karton of serveerschaal. Zorg ervoor dat het geheel kan draaien. Besmeer de cake met de suikersiroop. Schep een flinke berg slagroom in het midden van de cake en strijk glad met een klein paletmes. Werk langzaam naar de buitenrand. Stop ongeveer 1/2 cm van de rand. Door de slagroom naar buiten te strijken, ontstaat een mooie golvende rand die iets tussen de twee cakelagen zal uitsteken.
Houd de onderste laag apart en zet de bovenste laag op een draaiplateau. Snijd met een mesje rond de gehele omtrek van cake en ongeveer 1/3 cm van de rand een inkeping van ca. 1/2 cm diep. Snijd vervolgens vanuit het midden dunne laagjes van de cake weg tot er een holte is ontstaan van 1/2 cm diep. Werk vanuit het midden naar buiten toe. Zet dan de laag voorzichtig opzij.
Pak de bovenste cakelaag voorzichtig op en zet deze op de slagroom. Druk licht aan, zodat de slagroom naar de rand van de taart wordt geduwd. Vul de holte met lemon curd en zet de taart voorzichtig in de koelkast. Laat 3 uur opstijven en serveer gekoeld