Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Taartjes van zongedroogde tomaten en geitenkaas

Gang Tapas
Keuken Spaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 75 g zongedroogde tomaten uitgelekt, de olie bewaren
  • 1 stuks Courgette in dunne plakken gesneden
  • 1 teentje Knoflook geperst
  • 250 g Bladerdeeg
  • 150 g zachte geitenkaas
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

Courgettes

  • Verwarm de oven op 220°C. Maak een bakplaat vochtig. Verhit 1 eetlepel van de tomatenolie in een koekenpan en bak hierin de plakken courgette onder af en toe roeren. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Deegbakjes

  • Rol het bladerdeeg dun uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Snijd met een deegsnijder rondjes uit van 9 cm. Leg ze op een bakplaat en prik ze in met een vork.

Bakken

  • Verdeel het courgettemengsel over de deegrondjes, voeg de tomaten toe en laat een deegrand van 1 cm onbedekt. Schep op elk taartje een theelepel geitenkaas. Sprenkel wat van de tomatenolie over de taartjes en breng op smaak met peper en zout. Bak ze in de hete oven 10-15 minuten, tot ze goudbruin en gerezen zijn. Serveer warm.