Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Spiegelei van mango en mascarpone en spek van macadamianoten

Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Mangodooiers zie recept hiervoor

Mascarpone

  • 250 g Mascarpone
  • 10 cl Kahlua
  • 50 g Poedersuiker

Macadamianoten

  • 100 g Macadamianoten
  • 100 g Suiker
  • 2 el water
  • 1 g Zeezout
  • 5 g Boter

Instructies
 

Mascarpone

  • Meng de mascarpone met de poedersuiker en Kahlua. Maak op een bord een mooie cirkel met een klein kuiltje in het midden.

Macadamianoten

  • Rooster de noten bij 140ºC voor 8 minuten.
  • Kook de suiker met water op tot 116 graden.
  • Voeg de hete noten toe en roer tot de suiker kristalliseert. Ga door met verhitten tot de suiker karameliseert.
  • Voeg de boter en het zout toe en roer goed door.
  • Laat dan afkoelen door uit te strooien op bakpapier en de noten onmiddellijk los te leggen om het vormen van een dikke plak karamel aan de noten te voorkomen.
  • Maal de afgekoelde noten in de keukenmachine. Niet al te fijn, er moeten nog kleine stukjes noot herkenbaar zijn.
  • Strooi het poeder op een gelpad uit. Zet de bakplaat met gelpad in de oven op 140ºC tot het geheel aan elkaar is gesmolten, ongeveer 5 minuten.
  • Laat afkoelen en breek in stukjes.

Presentatie

  • Leg een paar stukjes notenplak naast de mascarpone. Laat een mangodooier in het midden op de mascarpone in het kuiltje glijden en serveer.