Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Garnalen curry

Gang Bijgerecht
Keuken Sri Lanka
Porties 3 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Stuks Ui
  • 5 Teentjes Knoflook
  • 1 Stukje Tamarinde
  • 1 Stuks Limoen
  • 2 Stuks Kruidnagel
  • 2 Peulen Kardemon
  • 1 Plakje Gember
  • 0,5 Blikje Kokosmelk
  • 0,5 Blikje water
  • 500 g Garnalen verse, niet gekookt
  • 100 g currypasta
  • 5 draadjes Saffraan

Instructies
 

  • Garnalen pellen en darm verwijderen
  • Marineren in curry pasta en zout en limoensap en minstens 20 minuten laten staan.
  • Ui en knoflook en gember bakken in de olie
  • Kokosmelk en water erbij doen
  • Saffraan, Tamarinde, kruidnagel, kardemon toevoegen en roeren tot het kookt.
  • Dan de garnalen erbij doen en 3 minuten koken en roeren.
  • Dan limoensap en limoenschil en tomaat erbij doen en even 10 minuten laten staan. De smaak wordt er dieper door.