1bosjeZuringof 1 rabarberstengel in reepjes gesneden
0,5stuksCitroensap
naar smaakZout
naar smaakzwarte peper
Instructies
Snijd de houterige onderkanten van de asperges af en schil ze. Kook ze 4 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen op een schone theedoek. Smoor de asperges vervolgens 15 minuten in een grote koekenpan met de boter op zacht vuur.
Snijd intussen de peer met schil in 8 parten en doe ze bij de asperges. Laat zachtjes smoren en goudbruin worden.
Zodra de asperges en de peer mooi van kleur zijn, voeg je er de blaadjes zuring of de rabarber bij. Laat deze goed slinken. De rabarber wordt zacht, meng ze dan met de asperges en peer door elkaar.
Rangschik de asperges, peer en zuring (of rabarber) op warme borden. Op elk bord 2 asperges, een kwart peer en een theelepel zuring of rabarber. Meng het citroensap door de in de pan achtergebleven boter en schenk deze saus over de borden. Bestrooi met fleur de sel en zwarte peper.