Gang Amuse Italiano, Aperatief, Veganistisch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 400gram
Ingrediënten
300grzongedroogde tomaten
70mlwitte azijn
50gpijnboompitten
1eetl.oregano of wilde marjolein
5stuksbasilicumblaadjesgrof gehakt,
1eetl.kappertjes
1eetl.peterseliegrof gehakt,
1/ 2theel.chilipoeder
extra vergine olijfolie
Instructies
Was de zongedroogde tomaten en dep ze droog. Breng 2 liter water aan de kook, schenk de azijn erbij en kook de tomaten 6 minuten. Giet ze af en dep ze goed droog.
Rooster de pijnboompitten in e.en kleine koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn.
Pureer de tomaten, de kruiden, de kappertjes, de geroosterde pijnboompitten en de chilipoeder met zoveel olijfolie dat het een dikke gladde pasta wordt. Doe de zongedroogdetomatenpesto in glazen potten en voeg indien nodig meer olijfolie toe.
Houd altijd wat zongedroogdetomatenpesto in de koelkast, het kan in veel gerechten worden gebruikt, bijvoorbeeld met bruschetta, in een verse tomatensaus en in sladressings.