Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Geroosterde paprikasoep

Gang Soepen
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks tomaten
  • 3 stuks rode paprika’s
  • 1 stuks Ui
  • 2 teentje Knoflook
  • 1 stuks rode chilipeper of cayennepeper
  • 1 el Tomatenpuree of zelfgemaakte BBQ saus
  • 0.75 liter Kippenbouillon
  • Handje verse peterselie
  • 4-6 el creme fraiche
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 240 graden (hetelucht).
  • Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.
  • Laat de paprika’s 10 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen als ze even afgekoeld zijn.
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.
  • Fruit dit aan in wat olijfolie.
  • Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
  • Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken. Voeg dit bij de uien.
  • Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraiche.