Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Bladerdeeg pasteis de nata

Porties 60 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Bloem
  • 550 gr water
  • 20 gr Zout
  • 400 gr plakken koude boter
  • 200 gr zachte boter

Instructies
 

  • Meng de bloem, zout en het water in een mengkom en kneed tot een deeg.
  • Kneed het deeg verder op de werkbank tot een mooi, stevig, egaal deeg. In dit deeg gaan we straks de boter verwerken.
  • Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 × 60 cm.
  • Leg over 2/3 deel van de plak deeg nu de 400 gram in dunne plakken gesneden boter.
  • Vouw het deeg op in drieën en geef het de eerste toer door de ontstane plak wederom tot een plak deeg van 40 × 60 cm uit te rollen.
  • Laat het deeg nu wederom een uur rusten in de koelkast.
  • Herhaal dit proces voor de tweede toer en laat weer een uur rusten in de koelkast.
  • Herhaal dit proces voor de derde keer. Je deeg heeft nu drie halve toeren gehad.
  • Snijd het deeg nu in 6 gelijke delen.
  • Rol ieder deel nu per stuk uit tot een rechthoek van 50 × 20 cm.
  • Smeer nu m.b.v. een kwast een dunne laag boter op iedere plak. (de 200 gram boter moet verdeeld worden over de 6 plakken).
  • Rol de plak deeg (die besmeerd is met de boter nu op. Het laatste stukje licht bevochtigen om de rol dicht te plakken. Herhaal dit proces met de overige 5 deegplakken.
  • Verpak de deegrollen in plastic folie en laat het deeg, dat nu klaar is voor gebruik) 24 uur rusten.