Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Jamur Hati Siap

Champignons gevuld met kippenlever
Gang Borrelhapje
Keuken Bali
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g Kippenlevertjes
  • zwarte peper
  • Zout
  • 3 stuks Sjalotten
  • 250 g Champignons grote hoed
  • 5 tenen Knoflook
  • 2 Lomboks Spaanse peper
  • 2 cm Gember
  • 1 tl Kurkuma
  • 3 el Ketjap Manis
  • 2 dl Kippenbouillon
  • 1 el Krulpeterselie

Instructies
 

  • Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ze doormidden, maar zo dat er stukken ontstaan die mooi in een champignonhoed passen.
  • Maak de champignons goed schoon en haal de steeltjes uit het hoedje. Snipper de steeltjes. Snijd de lombok in ringetjes. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de sjalotten in dunne ringetjes en pel en snijd knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit olie in een wajan en frituur op hoog vuur eerste de sjalotjes en dan de knoflook krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie. Verwarm de olie in de wok en bak hierin de champignonhoedjes lichtbruin. De olie moet goed heet zijn zodat de champignonhoedjes snel dichtschroeien om zo weinig mogelijk olie op te nemen. Haal de champignonhoedjes uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.
  • Kruid de kippenlevertjes met peper en zout. Verwarm de olie in de wajan en voeg eventueel olie toe als er te veel olie is opgenomen door de champignons. Bak hierin de kippenlevertjes rondom bruin. Voeg de lomboks toe en laat 2 - 3 minuten meebakken. Voeg dan de gember, de kunyit, de champignonsnippers en de kecap toe en laat op rustig vuur 10 minuutjes garen. Wordt het te droog voeg dan een beetje kippenbouillon toe.
  • Vul de champignonhoedjes met de stukjes lever en schep er een beetje saus over. Leg op ieder een paar ringetjes knapperige sjalot en plakjes knoflook. Bestrooi met heel fijngesnipperde peterselie.