Champignoncrème
Champignons en mascarpone als smaakmaker
Gang Sauzen
Keuken Italiaans
- 70 g Kastanjechampignons
- 1 el Olijfolie
- 1 el Citroensap
- 65 g Mascarpone
- Zout
- Peper
- 1 el Bieslook extra om de saus als pasta voor crostini te gebruiken
Champignons
Snijd de champignons in 4 of 6 stukjes. Verhit de olie op halfhoog vuur. Bak hierin onder goed roeren de champignons, met een beetje zout, tot ze hun vocht loslaten. ````voeg het citroensap toe, draai het vuur laag en smoor de paddenstoelen nog enkele minuten, steeds wat roeren, tot ze bijna gaar zijn. Pureer met de blender of staafmixer. Laat afkoelen.
Saus
Vermeng de enigszins korrelijge champignonpuree met de mascarpone. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat enkele uren of een dag staan om op te stijven en de smaken goed in elkaar te laten opgaan.
Meng er eventueel nog wat bieslook door.