Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Prei met vinaigrette en Bellota ham

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

croutons

  • 1 oud boerenbrood
  • 1 teentje Knoflook
  • Zout
  • Olijfolie

Voorbereiding van prei

  • 16 stuks Prei

Aardbeienvinaigrette

  • 10 g mosterd Dijon
  • 2 g Zout
  • 6 toeren van de pepermolen
  • 5 cl sherry azijn
  • 17 cl druivenpitolie

Serveren

  • 8 plakjes bellota ham
  • rucola

Instructies
 

Croutons

  • Verwarm de oven voor op 170 ° C.
  • Snijd het brood in plakken en bestrijk met de knoflook. Snijd in kleine blokjes. Leg ze op een bord en zout ze en bestrijk met olijfolie en bak 6 minuten. Neem de uit oven, roer de croutons en bak nog 6 minuten. Laat staan ​​bij kamertemperatuur.

Prei

  • Was de prei grondig en snijd het groen af. Zet een pan water op met zout en voeg de prei ongeveer 5 minuten toe om te blancheren. Controleer de gaarheid met de punt van een mes. Dompel de prei in een bak met ijswater. Zodra ze zijn afgekoeld, laat u ze uitlekken en verwijdert u de buitenste schil. Droog met keukenpapier en bewaar in de koelkast gedurende 15 minuten.

Vinaigrette

  • Meng mosterd, zout, peper en azijn met een garde. Monteer met druivenpitolie.

Serveren

  • Leg 4 preien naast elkaar op een bord en voeg de vinaigrette toe. Plaats de ham in volume en bestrooi het geheel met croutons en rucola.