Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Frambozentaart

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 2 taarten 19 cm

Ingrediënten
  

Taartbodem

  • 590 G de pâte sucrée zie recept hiervoor

Roomcreme

  • 100 G de jaunes d'œufs
  • 25 G de crème liquide

AMANDEL-FRAMBOZENCRÈME

  • 300 G de crème d'amande zie recept
  • 9 G de rhum
  • 40 G de framboises
  • 30 G d’huile d’olive

Banketbakkersroom

  • 300 G de lait
  • 35 G de crème liquide
  • 1 gousse de vanille
  • 60 G de jaunes d'œufs
  • 35 G de sucre semoule
  • 18 G de poudre à crème
  • 18 G de farine
  • 20 G de beurre de cacao
  • 16 G de gélatine
  • 72 G d'eau
  • 40 G de beurre
  • 20 G de mascarpone

MONTAGE EN AFWERKING

  • 100 G de préparation framboise pépins zie recept
  • 180 G de framboises fraîches
  • 30 Cl d’huile d’olive

Instructies
 

DE TAARTBODEM

  • Maak de dag ervoor het basisdeeg volgens recept zandtaartdeeg met amanelmeel. Laat 1 dag in de koelkast staan. Verwarm de oven op dezelfde dag voor op 160 C en bak de taartbodem gedurende 25 minuten.

Vergulden

  • Meng de eidooiers met de room en bestrijk de onderkant van de blind gebakken taart ermee met een kwastje. Doe deze nog 10 minuten in de oven om het mooi goudbruin te bakken.

AMANDEL-FRAMBOZENCRÈME

  • Maak de amandelcrème zoals aangegeven in het recept daarvoor. Garneer de onderkant van de goudbruine taart met de amandelcrème, leg dan de verse frambozen erop. Bak 10 minuten en besprenkel het oppervlak van de taart met olijfolie en laat afkoelen.

Banketbakkersroom

  • Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven in het recept daarvoor met de hierboven genoemde hoeveelheden en laat 30 min in de koelkast rusten. Garneer de bodem van de taart met de koude crème, op de laag amandelcrème en frambozen. Laat weer afkoelen.

MONTAGE EN AFWERKING

  • Maak de frambozengelei zoals aangegeven in het recept daarvoor. Verdeel het dan over de laag banketbakkersroom. Snijd de verse frambozen doormidden en schik ze op de taart. Breng op smaak met een scheutje olijfolie. Serveer op kamertemperatuur.