Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Gepocheerde peren met laurierblad, honing en ciderazijn

Keuken Frans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 4 poires mûres
  • 25 Cl de vinaigre de noix
  • 200 G de miel liquide
  • 1 Stokje cannelle
  • 1 Stick réglisse écrasé
  • 3 Blaadjes Laurier
  • 5 Korrels poivre noir
  • 50 G de cerneaux de noix
  • 3 Plakjes pain d'épices
  • 4 Lepel EL de ricotta ou de fromage blanc

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • Giet de walnootazijn en 20 cl water in een pan, voeg de honing, kaneel, zoethout, laurier en peper toe. Meng, breng aan de kook en kook gedurende 3 minuten om de zuurgraad te verwijderen.
  • Was en schil de peren zonder ze in stukken te snijden. Dompel ze in het azijnmengsel en laat 20 minuten sudderen. Verwijder de peren, zet dan apart op een bord.
  • Dompel de noten in het azijnmengsel en kook 5 minuten om een stroperige saus te krijgen. Giet over de peren en laat afkoelen.
  • Droog de peperkoekplakjes 10 tot 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en verkruimel ze.
  • Serveer peren met een quenelle van ricotta of witte kaas en bedek met peperkoekkruimels.

nb

  • Je kunt recept variëren volgens je eigen smaak door de notenazijn te vervangen door cider azijn en het zoethout met 2 stuks steranijs. De peren zijn heerlijk met dikke room, vanille-ijs of zelfs gerijpte kaas. Dit gerecht kan koud gegeten worden. Wees voorzichtig, de noten niet langer laten marineren dan 3-4 uur: anders worden ze vol met azijn en dan worden ze bitter en zeer zuur. Als je dit gerecht van tevoren bereidt, haal dan de peren uit de siroop.