Verwarm de olijfolie met de knoflook in een ruime pan. Voeg zodra de knoflook begint te geuren de spinazie toe plus een snufje zout. Bak tot de spinazie is geslonken en laat uitlekken in een vergiet. Vang de olie op.
Als de spinazie is afgekoeld, knijp je er zoveel mogelijk vocht uit en hak fijn.
Meng in een ruime kom de ricotta met de spinzaie en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe de bloem in een bak.
Maak van het ricotta/spinaziemengsle balletjes ter grootte van een walnoot. Rol ze door de bloem en doe dit in totaal 5 keer met een tussenpose van 15 minuten. Er ontstaat zo een dun laagje pasta om de vulling.
Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de malfatti. Zodra ze boven komen drijven kook je nog een minuutje door.Haal ze dan uit het water en leg apart.