Breng in 3 kookpannen water aan de kook en voeg zout toe. Doe in 1 pan de rode biet en de chiogga biet. Snijd de gele biet in kwarten, halveer de witte en rode uitjes en doe in een tweede pan. Snijd de koolrabi in grove stukken, schil de knolselderij en doe samen in de derde pan. Kook de courgette, lente ui, romanesco en kool nog 2 tot 3 minuten mee met de koolrabi en de knolselderij. Zie hieronder alle juiste kooktijden. Giet daarna de groenten af en koel terug in koud water. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. (De kooktijd voor verschillende groenten van dezelfde grootte (ca 5 cm) is als volgt: - courgette, lente uitjes, romanesco, kool (optioneel pattison, doperwt, tuinboon, bladgroenten zoals spinazie, snijbiet, broccoli, sugar snap peultjes: 2-3 minuten kooktijd - Koolrabi, knolselderij (optioneel venkel, haricotverts, : 2-4 minuten kooktijd - Gele biet, ui : 3-5 minuten kooktijd - Rode biet, chioggabieten (optioneel artisjok, aardappel) : 8-10 minuten kooktijd)