Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Millefeuile met frambozen en Zwitsere room

Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 pakje pakje bladerdeeg 450 gram
  • 30 gram poedersuiker
  • 250 ml volle melk
  • 50 gram suiker
  • 2 stuks bourbon vanillestokjes
  • 1 blaadje gelatine
  • 22 gram maizena
  • 3 stuks eidooiers
  • 200 ml slagroom
  • 300 gram frambozen
  • 12 stuks bosbessen
  • 12 stuks bramen
  • 4 takjes aalbes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi met behulp van een zeef een beetje van de poedersuiker over het bladerdeeg en rol met een deegroller het bladerdeeg zo dun mogelijk uit. Snijd vervolgens 3 gelijke rechthoeken per persoon van ongeveer 4x9 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de reepjes bladerdeeg erop en bestrooi met behulp van een zeef met poedersuiker. Leg daar een velletje bakpapier bovenop en zet een tweede bakplaat of eventueel een ovenrooster bovenop (zo blijft het bladerdeeg mooi plat). Draai de oven terug naar 180 graden en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de bladerdeeg koekjes voor ongeveer 15 tot 18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat daarna afkoelen op een bord.
  • Doe de melk samen met de helft van de suiker in een steelpan. Splijt de vanille, schraap het merg eruit en doe zowel het merg als de stokjes bij de melk en suiker. Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het kookt haal dan van het vuur en laat in ieder geval 20 minuten trekken.
  • Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
  • Roer de eidooiers, de maizena en de rest van de suiker los met een garde. Schenk het melkmengsel op het eidooiermengsel en roer goed door met de garde, verwijder de vanillestokjes. Giet het geheel terug in de pan, zet op middelhoog vuur en roer constant met de garde tot er een mooie binding ontstaat. Als de compositie dikker wordt, zet dan het vuur laag en blijf roeren tot het de gewenste dikte heeft. Knijp de gelatine uit en roer deze door de compositie. Schep het geheel (de Zwitserse room) in een container, dek af met folie en laat opstijven in de koelkast voor in ieder geval 30 minuten.
  • Klop met een mixer de slagroom stijf tot yoghurtdikte. Roer met een garde de Zwitserse room los wanneer deze voldoende is opgestijfd. Spatel 1⁄3 van de slagroom voorzichtig door de Zwitserse room. Wrijf vervolgens dit mengsel door een fijne zeef. Spatel daarna het mengsel voorzichtig door de rest van de slagroom. Schep het geheel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Bouw de mille-feuille op met drie lagen bladerdeeg met daartussen de frambozen en toefjes Zwitserse room, werk om en om. Beleg de bovenste laag met enkele toefjes room en decoreer met het overige fruit. Strooi tot slot wat poedersuiker over het gerecht.