Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Kalfcoteletjes alla Milanese met gremolata

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Coteletjes

  • 4 stuks kalfskarbonades
  • 4 stuks eieren losgeklopt
  • 300 g paneermeel
  • 200 g boter geklaard

Gremolata

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 0,5 bosje peterselie fijngehakt
  • 0,5 schil citroen geraspt

Instructies
 

Gremolata

  • Maak de gremolata door de knoflook, peterselie en citroenrasp te mengen. Voor een pasta doe je dit in een vijzel, voor wat ruwere gremolata gewoon mengen met een vork. Zet dan opzij.

Coteletjes

  • Snijd het vlees los van het bot tot de aanzet. Krab met een scherp mes de vliezen van het bot. Leg de coteletjes tussen een stuk bakpapier. Klop ze voorzichtig wat platter met een vleeshamer of vleesbijl. Haal ze dan door het ei en daarna door het paneermeel. Druk goed aan met je vingertoppen en herhaal dit geheel nog een keer.
  • Laat de geklaarde boter smelten in een grote koekenpan tot het heet is. Bak de coteletjes 2 à 3 minuten per kant op middelhoog vuur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben en het vlees nog rosé is. Leper tijdens het bakken steeds wat boter over het bot (arroseren). Haal ze uit de pan, leg warm opzij zonder af te dekken (dan wordt de korst zacht) en bak de rest.
  • Voor het opdienen bestrooien met wat fleur de sel en serveer met een partje citroen en de gremolata. Eventueel kun je er gebakken aardappeltjes en nog wat sla bij serveren.