Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Semifreddo van hazelnoten

Porties 10 personen

Ingrediënten
  

Hazelnotenpasta

  • 200 g hazelnoten geroosterd
  • 2 el suiker

Semifreddo

  • 600 ml slagroom
  • 120 g eidooier
  • 150 g suiker fijne suiker
  • 75 g kersen amarenes

Praliné

  • 75 g suiker
  • citroensap
  • 2 el water
  • 50 g hazelnoten geroosterd

Instructies
 

Hazelnotenpasta

  • Maak een hazelnotenpasta van de geroosterde hazelnoten en suiker door ze in de keukenmachine tot pasta te malen. Zet opzij als het klaar is.

Semifreddo

  • Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Zet koel weg.
  • Doe de eidooiers en suiker in een kom en klop au bain marie tot het lauw en romig is. Klop dan met de mixer tot drie maal het oorspronkelijke volume.
  • Meng voorzichtig de hazelnootpasta door het eimengsel en voeg ook de kersen toe. Meng dan de slagroom door de massa.
  • Bekleed een cakevorm met plastic folie. Die gaat makkelijk als het het een beetje vochtig maakt. Giet de massa dan in de vorm en vouw dicht. Zet in de vriezer voor minstens 3 uur.

Hazelnootpraliné

  • Maak een karamel van de suiker en het water en citroensap. Als de karamel bruin wordt, doe je het vuur uit en voeg je de hazelnoten toe. Giet dan het geheel op een stuk bakpapier en spreidt uit. Als het afgekoeld is doe je het in de keukenmachine en draai het het kort. Er moeten nog vrij grote stukken hazelnoot in de praliné blijven.

Serveren

  • Haal een half uur voor het serveren de semifreddo uit de vriezer. Bestrooi de bovenkant met de hazelnootpraliné en strooi er nog wat hele hazelnoten op. Snijd in plakken en serveer!