Warm melk op tot ongeveer 40°C. Giet de warme melk in de kom van een elektrische mixer en strooi er gist over. Voeg suiker, ei, eidooier en gesmolten boter toe. Mix goed. Roer vervolgens met een houten lepel bloem en zout erdoor tot zich een deeg begint te vormen.
Plaats de deeghaak op de keukenrobot en kneed het deeg 8 minuten op middelhoge snelheid. Het deeg moet een mooie bal vormen en een beetje plakkerig zijn. Als het te plakkerig is (wat betekent dat het aan de bodem van de mixer blijft plakken, voeg dan nog 2 eetlepels broodmeel toe.) Als je geen elektrische mixer wilt gebruiken, kun je je handen gebruiken om het deeg 8-10 minuten te kneden op een goed bebloemde ondergrond.
Leg de deegbal in een goed geoliede kom, dek af met plasticfolie en een warme handdoek. Laat het deeg 1 uur tot 1 ½ uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is. Dit kan meer of minder tijd duren, afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur in uw huis.
Nadat het deeg in omvang is verdubbeld, breng je het deeg over op een met bloem bestoven oppervlak en rol je het uit tot een rechthoek van 30x25 cm. Verspreid zachte boter over het deeg, laat een marge van 0,5 cm aan de andere kant van het deeg.