Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Fiocchi di neve

Porties 28 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 g Manitobameel
  • 250 g bloem
  • 80 g Suiker
  • 300 g Volle melk op kamertemperatuur
  • 10 g Verse biergist
  • 30 g Boter op kamertemperatuur in blokjes
  • 4 g Zout
  • ½ stuks vanillestokje

POETSEN

  • 1 stuks Dooiers
  • 15 g Volle melk

VOOR DE RICOTTACRME

  • 150 g Koemelkricotta
  • 150 g Verse vloeibare room
  • 25 g Poedersuiker
  • Citroenschil

VOOR DE MELKROOM

  • 200 g Volle melk
  • 60 g Suiker
  • 20 g Maïszetmeel
  • 10 g Wilde bloemenhoning
  • ½ stuks vanillestokje

Instructies
 

Deeg

  • Om het deeg voor de sneeuwvlokken te bereiden, los je eerst de gist op in de melk op kamertemperatuur. Voeg vervolgens in de kom met een planeetmenger uitgerust met een haak de twee meelsoorten toe, de melk waarin je de gist hebt opgelost, suiker en de zaadjes die je van het vanillestokje hebt gehaald. Laat alles een paar minuten op middelmatige snelheid mengen, tot het mengsel glad is. Als het deeg goed aan de haak plakt, voeg je de zachte boter toe.
  • Laat de machine weer draaien. Als alle boter goed is opgenomen, voeg je het zout toe en blijf draaien tot het deeg goed stevig aanvoelt is, ongeveer 5 minuten.
  • Leg het deeg vervolgens op een licht met bloem bestoven oppervlak en draai het met je handen om het een bolvorm te geven. Leg het in een kom, dek af met plastic folie of theedoek en laat het ongeveer 1,5 uur rijzen, bij kamertemperatuur (ongeveer 25-26 graden) Na deze tijd zal het deeg niet in volume verdubbelen, maar een beetje groeien. Leg het op het werkoppervlak en neem steeds een deel van 30 g krijgt. Alshet goed is, heb je er ongeveer 28.
  • Vorm elk stukje deeg door het op het werkoppervlak te leggen om een ​​bol te vormen. Leg de balletjes in een met bakpapier bekleed bakblik, met wat tussenruimte, want ze rijzen nog wat verder. Dek af met huishoudfolie en laat nog anderhalf uur rijzen, op kamertemperatuur.
  • Als de balletjes zijn gerezen, klop je het ei met de melk los en borstel je het oppervlak van de balletjes er voorzichtig mee. Bak in een statische oven op 180° C gedurende ongeveer 18 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Ricottacrème

  • Maak ondertussen de ricottacrème. Giet de vloeibare room in een kom en klop het met de elektrische garde tot het stevig is, zet het dan in de koelkast. Bewerk de ricotta in een andere kom met een spatel (of een garde) om hem zacht te maken, voeg dan de poedersuiker en de geraspte schil van een citroen toe en blijf werken tot hij glad en homogeen is. Voeg nu de ricotta toe aan de slagroom die je in de koelkast hebt laten staan ​ en meng deze voorzichtig met de spatel, maak bewegingen van onder naar boven. Als de ricottaroom klaar is dek je de kom af met plasticfolie en bewaar deze in de koelkast.
  • Giet de melk in een pan met de suiker. Zet het op het vuur en roer goed om de suiker op te lossen. Voeg vervolgens de honing toe en de zaadjes die je uit het vanillestokje hebt gehaald. Voeg vervolgens de maizena toe, roer met een spatel om het te smelten en blijf constant roeren met een garde, kook de room om klontjes te voorkomen een paar minuten totdat het dikker wordt. Doe het over in een lage en grote kom, dek af met huishoudfolie en laat eerst afkoelen op kamertemperatuur en daarna in de koelkast.
  • Neem ondertussen de koude room opnieuw en klop deze met een garde glad, voeg dan toe aan de ricottaroom en meng voorzichtig van onder naar boven om hem luchtig te houden. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad mondstuk, lang en dun. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Zodra de sneeuwvlokken goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen. Prik dan voorzichtig met een glad mondstuk in de bodem en vul ze met de room, waarbij je altijd zachtjes in de spuitzak knijpt. leg ze op een lekbak of een bakplaat en bestrooi ze met poedersuiker voor het serveren.

OPSLAG

  • Sneeuwvlokken kunnen 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
  • Ze kunnen leeg ingevroren worden in een voedselzak.

ADVIES

  • Vul de vlokken als ze nog een beetje warm zijn om de overvloedige vulling met de ricottacrème te vergemakkelijken.