Om het deeg voor de sneeuwvlokken te bereiden, los je eerst de gist op in de melk op kamertemperatuur. Voeg vervolgens in de kom met een planeetmenger uitgerust met een haak de twee meelsoorten toe, de melk waarin je de gist hebt opgelost, suiker en de zaadjes die je van het vanillestokje hebt gehaald. Laat alles een paar minuten op middelmatige snelheid mengen, tot het mengsel glad is. Als het deeg goed aan de haak plakt, voeg je de zachte boter toe.
Laat de machine weer draaien. Als alle boter goed is opgenomen, voeg je het zout toe en blijf draaien tot het deeg goed stevig aanvoelt is, ongeveer 5 minuten.
Leg het deeg vervolgens op een licht met bloem bestoven oppervlak en draai het met je handen om het een bolvorm te geven. Leg het in een kom, dek af met plastic folie of theedoek en laat het ongeveer 1,5 uur rijzen, bij kamertemperatuur (ongeveer 25-26 graden) Na deze tijd zal het deeg niet in volume verdubbelen, maar een beetje groeien. Leg het op het werkoppervlak en neem steeds een deel van 30 g krijgt. Alshet goed is, heb je er ongeveer 28.
Vorm elk stukje deeg door het op het werkoppervlak te leggen om een bol te vormen. Leg de balletjes in een met bakpapier bekleed bakblik, met wat tussenruimte, want ze rijzen nog wat verder. Dek af met huishoudfolie en laat nog anderhalf uur rijzen, op kamertemperatuur.
Als de balletjes zijn gerezen, klop je het ei met de melk los en borstel je het oppervlak van de balletjes er voorzichtig mee. Bak in een statische oven op 180° C gedurende ongeveer 18 minuten, tot ze goudbruin zijn.