Ga terug
Cook Your Life

Cappuccinomousse

Ingrediënten
  

  • 3 stuks eieren
  • 90 g suiker
  • 150 ml espressso of sterke koffie
  • 150 ml room
  • 2 blaadjes gelatine
  • Voor het ‘schuim’ laagje:
  • 150 ml room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • cacaopoeder

Instructies
 

  • Scheid de eieren . Klop de suiker en het eigeel in een kom dik en lichtgeel. Week de gelatine een paar minuutjes in een kommetje met water.
  • Zet ondertussen 150 ml sterke espresso of hele sterke koffie. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete espresso. Laat iets afkoelen.
  • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf.
  • Meng de lauwe espresso met de eierdooiers. Spatel de room er door tot een mooi luchtig geheel. Spatel nu voorzichtig de eiwitten erdoor tot je een mooie luchtige en egaal gemengde mousse hebt.
  • Vul een mooi (cappuccino)glas voor ¾ met de koffiemousse. Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker half stijf (yoghurtdikte). Doe een laagje slagroom op de koffiemousse. Decoreer eventueel met een chocolade koffieboon en een beetje cacaopoeder.