Ga terug
Cook Your Life

Gegratineerde asperges met lamspastrami

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands

Ingrediënten
  

  • 1 kg Asperge Witte, geschild en houterige onderkant verwijderd
  • 40 g Boter
  • 350 ml Melk Verwarmd
  • 1 stuks Citroen
  • 75 g Kaas. Parmezaanse Geraspt
  • 75 g Kaas Oude
  • 1 handje Bieslook Fijngehakt
  • 100 g Lamspastrami
  • 40 g Bloem
  • 1 handje Broodkruim

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de asperges in een grote pan in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en bak ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de warme melk langzaam toe, en roer ondertussen met een houten lepel goed door tot een gladde saus. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en roer totdat de saus een romige, ietwat dikke consistentie heeft.
  • Haal de pan van het vuur, rasp er wat citroenschil boven, en voeg 1-2 eetl. citroensap toe. Roer 2/3 van de kaas en de bieslook erdoor. Proef de saus en voeg eventueel nog wat citroen of zout en peper toe.
  • Leg de asperges in een ovenschaal, verdeel de lamspastrami erover en giet de bechamelsaus eroverheen. Bestrooi met de overgebleven kaas en broodkruimels en zet ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kaas en broodkruimels goudbruin en knapperig zijn.
  • Bestrooi met wat extra geraspte citroenschil en bieslook en serveer.