Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Taartje van pompoen en geluk

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 g Wijnsteenbakpoeder
  • 20 g Hazelnoten
  • 10 g Zonnebloemolie
  • 40 g Kastanjemeel
  • 50 g Boekweitmeel
  • 150 g Sojamelk
  • 10 g Tijm
  • 40 g Zonnebloemolie
  • 100 g Pompoen
  • 8 stuks Kastanjes
  • 100 g Eekhoorntjesbrood
  • 100 g Aardappelen
  • 0,5 g Peper, wit
  • 1 g Zout
  • 10 g Citroensap
  • 20 g Hazelnootolie
  • 40 g Mayonaise zonder ei
  • 40 g Gastrique van frambozen
  • 100 g Sla
  • 3 draad Saffraan

Instructies
 

Deeg

  • Roer in een kom de sojamelk, boekweitmeel, kastanjemeel, olie, hazelnoten, wijnsteenbakpoeder en peper en zout goed door elkaar. Zet dan even apart.
  • Snijd de pompoen in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Rooster deze in de oven op 200º C, ongeveer 20 minuten.
  • Snijd de pompoenplakken als ze zijn afgekoeld in blokjes van 1 cm.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Bak ze in de koekenpan met wat olie. Breng op smaak met tijm.
  • Verdeel de pompoen en aardappelblokjes in ringen van 12 cm doorsnede. Giet het deegbeslag in de ringen.
  • Bak ze 20 minuten in de oven op 200 ºC als een tarte tatin en draai ze om als ze wat zijn afgekoeld. Afmaken Meng de saffraan door de mayonaise en laat even staan. Garneer de borden met de mayonaise, zet de taartjes erop en schik de sla eromheen. Schrijf met de frambozengastrique op elk bord een woord dat met GELUK te maken heeft.

Sla

  • Meng de hazelnootolie met het citroensap en zout en maak de sla ermee aan.

Afmaken

  • Meng de saffraan door de mayonaise en laat even staan.
  • Garneer de borden met de mayonaise, zet de taartjes erop en schik de sla eromheen. Schrijf met de frambozengastrique op elk bord een woord dat met GELUK te maken heeft.