Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Rode risotto met bietjes en shiitakes

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 175 g Rijst. risotto
  • 1 dl Wijn. rood
  • 40 g Shi-itake
  • 150 g Bieten
  • 3 el Olijfolie
  • 0,75 l Groentebouillon
  • 100 g Roomkaas
  • 1 el Honing

Instructies
 

    • Maak de shiitakes schoon, snijd de steeltjes eraf en scheur ze voorzichtig in stukjes. Bak ze kort op hoog vuur met boter. Zet dan opzij.
    • Hak de rozemarijn fijn.
    • Snijd de bietjes in kleine blokjes.
    • Breng de groentebouillon aan de kook.
    • Doe de olie in een sauteerpan en strooi er de rijst in als de olie heet is.
    • Roer tot de rijst de olie heeft opgenomen en gaat glimmen. Giet er dan de rode wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen.
    • Doe dan een pollepel bouillon erbij en roer tot al het vocht is opgenomen. Doe dit voor ongeveer 20 minuten, dan moet de rijst gaar zijn.
    • Voeg na 10 minuten de bieten en de shiitakes erbij. Na een kwartier de rozemarijn.
    • Als de risotto gaar is, voeg je de kaas en de honing toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct. Risotto moet je niet laten wachten.