Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Appelstrudel

Gang Patisserie
Porties 10

Ingrediënten
  

Strudeldeeg

  • 250 g Bloem
  • 2 g Zout
  • 20 g Olie
  • 1 stuks Eidooier
  • 100 ml Water

Bewerking deeg

  • 10 ml Olie
  • 100 g Boter

Strooisel

  • 100 g Broodkruim
  • 20 g Boter
  • 20 g Suiker

Vulling

  • 100 g Rozijnen
  • 1 kg Appels
  • 100 g Suiker
  • 75 g Walnoten
  • 50 g Hazelnoten
  • 10 g Kaneelpoeder
  • 200 ml Zure room

Afwerking

  • 50 g Poedersuiker
  • 1 dl Slagroom

Instructies
 

  • Maak eerst het deeg. Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed het tot een vrij slap maak goed elastisch deeg. Bol het deeg op, leg het op een bakplaat en bestrijk het met olie om het verharden tegen te gaan en laat 30 tot 45 minuten rusten. Maak het strooisel. Smelt de boter, voeg de suiker en het broodkruim toe en laat dit alles kort roosteren. Maak de vulling. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in niet te kleine stukjes. Doe ze in een grote kom en voeg alle andere ingredienten toe. Meng alles luchtig dor elkaar. Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg het deeg op een licht bebloemde doek van ongeveer 70 bij 70 cm. Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 30 bij 30 cm. Gebruik voldoende bloem om kleven tegen te gaan. Trek de deeglap daarna zeer dun uit tot een grootte van ongeveer 65 bij 65 cm. Gebruik hiervoor de rugzijde van je handen om te voorkomen dat je vingers het deeg scheuren. Bestrijk de deeglap met de helft van de gesmolten boter. Bestrooi de rand, ongeveeer 20 cm, die het dichtst bij je ligt met het strooisel. Leg hierop de appelvulling. Rol het deeg op naar boven toe met behulp van de doek. Leg het deeg op een bakplaat en bestrijk met gesmolten boter. Bak de strudel 45 tot 60 minuten. Bestrijk het deeg om de 15 minuten met gesmolten boter. Laat kort afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm, eventueel met slagroom of crème anglaise.