Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Gekruide peren

Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

dacquiosedeeg

  • 70 g Amandelpoeder
  • 75 g Poedersuiker
  • 2 el Bloem
  • 4 stuks Eiwit
  • 3 el Suiker

ganache

  • 70 g Amandelpoeder
  • 75 g Poedersuiker
  • 2 el Bloem
  • 4 stuks Eiwit
  • 3 el Suiker

saus

  • 0,5 l Wijn, rood
  • 5 stuks Steranijs
  • 200 g Chocolade
  • 100 g Suikersiroop

Peren

  • 4 stuks Peren
  • 0,5 stuks Citroen
  • 40 g Honing
  • 2 el Boter
  • 1 tl Kaneel
  • 3 stuks Kruidnagels
  • 0,5 tl Nootmuskaat

Instructies
 

  • Deeg Voor het dacquoisedeeg de gemalen amandelen, poedersuiker en bloem door elkaar mengen. De eiwitten met een garde tot slappe pieken kloppen, de kristalsuiker toevoegen en verder kloppen tot het eiwit goed stijf is. Dan voorzichtig door het amandelmengsel spatelen. Het deeg in een spuitzak scheppen en bodems in 4 metalen ringen spuiten. Een mooie bloemvormige bodem spuiten, door de randen op te spuiten met balletjes deeg. De bodems in een oven op 170 graden circa 15 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Uit de oven nemen en op een rooster laten afkoelen. Ganache. De chocolade fijnhakken. De slagroom in een pannetje langzaam verwarmen en de chocolade toevoegen als de room bijna kookt. Met een houten spatel roeren tot de chocolade volledig is gesmolten en een romige chocoladesaus ontstaat. De boter toevoegen en gladroeren. De rode wijn in een pannetje langzaam met de steranijs aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. De coouverture chocolade en de siroop toevoegen en opnieuw aan de kook brengen tot de chocolade is gesmolten. Laten afkoelen. De ganache midden op de dacquiosebodems uitsmeren en koud wegzetten en laten opstijven. Peren De peren in schillen en in tweeen snijden, klokhuis voorzichtig verwijderen, zodat de peer heel blijft en er een klein holletje in de perenhelft ontstaat. De peren in de koekenpan bakken. Hiervoor de boter met de honing en de specerijen verhitten en de peren in de hete boter ca. 5 minuten op laag vuur bakken. Afmaken De rodewijnsaus langs de rand van de voorverwarmde borden gieten. Een dacquiosebodem in het midden leggen met daarop 2 halve warme peren. Met rode en zwarte bessen, steranijs, een vanille- en een kaneelstokje garneren.