Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Huzarensalade, mini

Gang Aperatief
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Rundvlees

  • Roomboter om in te bakken
  • 200 gram rundersukade
  • 1 stuks gele ui gepeld en in kwarten
  • 1 stuks laurierblaadje
  • 1 stuks kruidnagel

Salade

  • 60 gram kruimige aardappel een kleintje of een halve grote
  • 50 gram wortel
  • 3 flinke eetlepels mayonaise met veel mosterd zoals Amora of Devos & Lemmens
  • 60 gram doperwten uit de diepvries ontdooid
  • 2 stuks hardgekookte eieren gehalveerd
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 12 blaadjes kleine blaadjes kropsla uit het hart van de krop
  • Cornichons en zilveruitjes om te garneren

Instructies
 

Rundvlees

  • Verhit een braadpan met dikke bodem op hoog vuur en smelt hierin de boter. Bak de rundersukade aan twee kanten aan, circa 5 minuten, tot goed bruin. Voeg de ui, het laurierblaadje en de kruidnagel toe, samen met net zo veel water dat het vlees onder staat. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en laat het vlees 2 uur heel zacht koken.
    Haal het vlees na 2 uur uit de bouillon. Bewaar de bouillon voor soep of kroketten of kook hem in tot hij is ingedikt tot een stroperige substantie en meng door het vlees.

Salade

  • Schil de aardappel en doe deze in een pan met koud, gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappel in 10 tot 15 minuten gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in blokjes van ½ x ½ centimeter.
  • Snijd de wortel in blokjes zo groot als doperwten. Verhit 1 tot 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de wortelblokjes hierin 5-10 seconden aan, voeg 2 eetlepels water toe en laat 20-30 seconden garen met deksel op de pan.
  • Doe de wortels samen met de ontdooide doperwten, de aardappels en het vlees in een kom. Maak aan met de mayonaise tot je een smeuïge, vaste consistentie hebt die met een steker in de vorm blijft staan. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de huzarensalade over vier borden, gebruik hierbij een ronde steker om mooie vormpjes te maken. Leg de eierhelften met de bolle kant omhoog op de huzarensalade. Maak af met wat paprikapoeder. Leg de kleine slablaadjes eromheen, samen met de cornichons en zilveruitjes.