Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Zalm met garnalen

Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 3 minuten
Gang Voorgerecht vis
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 g Zalm, vers
  • 1 dl Marinade voor rauwe vis
  • 4 dl Picalilly saus
  • 8 stuks Asperge
  • 20 g Boter
  • 0,5 stuks Sjalotje
  • 160 g Garnalen gepelde, grijze
  • 0,5 el Bieslook fijngesneden
  • 1 el Mayonaise
  • Zout
  • Peper
  • 4 stuks Kwartelei

Instructies
 

  • Marineer de zalm in de marinade gedurende 3 uur.
  • Schil de asperges en breng de schillen in 0,25 l water aan de kook. Schep de schillen uit het vocht, leg de asperges met een klontje boter in het vocht en kook ze 4 minuten. In het vocht laten afkoelen.
  • Hak het sjalotje heel fijn.
  • Meng de garnalen met de bieslook, sjalot en de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de asperges in de lengte in zeer dunne plakjes.
  • Snijd de zalm in plakken van 10 x 7 cm en 0,5 cm dik.
  • Verdeel het garnalenmengsel over de plakjes zalm en vouw ze dicht. Snij de zijkanten als die niet mooi strak zijn, met een scherp mes netjes bij.
  • Maak op de borden een ‘spiegeltje’ (dun laagje) picalilly crème. Leg de pakketjes naast de saus, met daarnaast de asperge lintjes. Op de pakketje een gebakken of gepocheerd kwarteleitje leggen.