Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Salade van spinazie, kastanjechampignons

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bolletjes Knoflook
  • 40 g Boter
  • 50 g Tomaat, gedroogd
  • 13 el Olijfolie
  • 4 el Rijstazijn
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 1 stuks Citroensap
  • 1 el Salie
  • 0,5 tl Korianderzaad
  • 1 scheut Port. witte
  • 150 g Spinazie
  • 150 g Druiven, wit
  • 1 snufje Zeezout
  • 1 snufje Peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwijder de buitenste schillen van de knoflookbollen. Doe de knoflook in een schaaltje, giet er wat gesmolten boter en olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout, bedek de schaal en bak dit 60 minuten, terwijl u het nu en dan bestrijkt met boter en olie. Verwijder de deksel en rooster de knoflook nog 20 minuten. Week de zongedroogde tomaten 5 minuten in heet water, marineer ze vervolgens 4 uur in 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn tot ze zacht zijn. Snijd ze dan in reepjes. Was de champignons een voor een onder stromend water of borstel ze schoon met een kwastje. Gebruik alleen gave exemplaren. Snijd ze in dunne schijven. In een ruime kom schept u ze met uw handen om met 6 eetlepels olijfolie en sap van 1 citroen, de tomaten, zout, grof gemalen peper en in snippers gesneden salie. De champignons zullen de olie opzuigen. Laat 15 tot 30 minuten staan en voeg zo nu en dan extra olie toe. Gebruik de marinade van de zongedroogde tomaten voor de dressing. Voeg 3 eetlepels rijstazijn toe, wat gemalen korianderzaadjes, een scheutje port en peper en zout. Was de spinazie en verdeel deze over vier borden. Lepel de dressing over de spinazie. Plaats een knoflookbol in het midden en schep de champignons eromheen. Garneer met de gewassen en gehalveerde druiven.