Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Parfait van peren met frambozen-truffels

Gang Nagerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

Parfait

  • 3 stuks Peren
  • 2 el Perenlikeur
  • 4 el Citroensap
  • 5 dl Slagroom
  • 6 stuks Eidooier
  • 160 g Poedersuiker

Truffels

  • 1,5 dl Slagroom
  • 600 g Chocolade
  • 100 g Frambozen
  • 6 el Cacaopoeder

Instructies
 

  • Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in grove stukken en doe ze samen met citroensap in een kookpannetje. Kook ze tot puree en laat afkoelen.
  • Klop 5 dl slagroom op tot deze de dikte van yoghurt heeft, dus niet geheel stijf. Bewaar in de koelkast.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en doe de eidooiers samen met de poedersuiker in een mengkom. Als het water kookt, de kom met de eidooiers erin zetten en kloppen tot ze licht verwarmd zijn. Haal ze er direct uit en klop ze, het liefst met een elektrische garde, tot ze koud en stijf zijn.
  • Meng de geslagen room door het ei en als laatste de perenpuree en likeur.
  • Verdeel het geheel over 4 kleine vormpjes of I grote en dek ze af met een stukje plastic folie. Laat ze geheel bevriezen. Dit duurt ongeveer 3 uur.
  • Breng voor de frambozentruffels 11/2 dl slagroom al roerend in een pannetje aan de kook en meng er, van het vuur af 300 gram chocolade door tot het helemaal glad is. Was en droog de frambozen en rnaal of prak ze fijn. Meng de helft ervan door de chocoladeroom en doe dit over in een spuitzak met een gladde spuitmond met een opening van ongeveer I centimeter en laat het in de koelkast licht opstijven.
  • Leg een velletje plastic folie op een plateau en spuit de vulling er in repen op. Laat dit geheel opstijven in de koelkast.
  • Smelt de rest van de chocolade maar laat deze niet te heet worden. Verdeel de repen in staafjes van 4 centimeter en dompel ze eerst door de chocolade met een vork en rol ze vervolgens door de cacao.

Opmaak van de borden

  • Laat 4 borden goed koud worden in de vriezer.
  • Los de perenparfait door de vormen met de onderkant even onder warm water te houden. Zet deze in het midden van de borden en wanneer u I grote heeft gemaakt, verdeel deze eerst in mooie, strakke porties met een warmgemaakt mes. Lepel een beetje frambozenpuree om de parfait been en zet er een paar frambozentruffels bovenop.