Zet sterke (espresso)koffie.
Ontvet de kom waar je de eiwitten in stijf wilt slaan met beetje citroensap.
Klop slagroom goed stijf.
Voeg geweekte gelatine toe aan au bain marie verwarmde eigeel.
Voeg het licht gekoelde eidooier mengsel toe aan klein beetje mascarpone en meng vervolgens door alle mascarpone.
Meng de mascarpone met rest van de poedersuiker en voeg langzaam de slagroom toe. Spatel voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor.
Pak een vorm en dompel de lange vingers kort in afgekoelde koffie en maak er een laag van in de vorm of in ringen op bord.
Leg of spuit dan het mascarponemengsel erop.
Je kunt ook lagen maken: maak een laag in koffie gedrenkte lange vingers enzovoorts.
De laatste laag dient mascarpone te zijn.
Laat ½ uur in diepvries opstijven of 4 uur in koelkast.
Rooster de noten in de oven op 170 graden
Maak een caramel en laat daarin de noten vallen.
Stort op een plaat en bik meteen los. Gebruik later als garnering per portie.
Bestrooi de toplaag met wat cacaopoeder.