Ga terug
Cook Your Life

Runder jus

Gang Sappen
Keuken Frans

Ingrediƫnten
  

  • 2 kg Rundvlees In stukjes
  • Zonnebloem olie

Vegatables

  • 300 g Wortelen
  • 200 g Sjalotjes
  • 100 g Bleekselderij
  • 1 pcs Konflook bol
  • 1 pcs Bouquet garni thijm, peterselie, laurier

Jus

  • 2 ltr Kippenbouillon
  • 50 g Boter

Seasoning

  • Zout
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Bak de stukjes vlees in de hete zonnebloemolie. Voeg als de stukken bruin zijn, de boter toe. Haal dan het vlees uit de pan. Maak de groentes schoon en snijd in mirepoix. Plet de knoflook. Bak de groentes in dezelfde pan tot ze bruin zijn. Doe het vlees terug in de pan en overgiet met de kippenbouillon. Breng op smaak met zout. Reduceer en voeg weer bouillon toe. Reduceer en voeg dan voor de laatste keer bouillon toe. Reduceer dan tot de gewenste hoeveelheid en zeef de jus. Breng verder op smaak en zet dan weg tot gebruik.