1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snij de sjalotten in vier parten en smelt de boter in een pan met dikke bodem. Strooi de tijmblaadjes
in de pan en bak de sjalotten op laag vuur tot ze lichtbruin kleuren en zacht aanvoelen. Zorg dat de
partjes niet uit elkaar vallen. Schenk de balsamicoazijn over de sjalotten en laat nog enkele minuten
op laag vuur staan.
3. Vet de vorm in en rangschik de sjalotten op de bodem. Strooi hier wat zout en peper over.
4. Snij de brie in plakjes en verdeel over de sjalotten. Hak de hazelnoten grof en strooi over de brie.
5. Rol het deeg iets uit en snij een cirkel dat iets groter is dan de vorm. Leg het deeg voorzichtig over
de vorm en stop de randjes goed in. Prik het bladerdeeg in met een vork.
6. Plaats de taart in de oven en bak ca. 30 min. of totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.
7. Laat iets afkoelen en draai de taart voorzichtig om met een bord.
8. Strooi voor het serveren nog wat rucola over de tarte tatin.