Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Aalbessengelei 1

Gang Confiture
Keuken Hollands
Porties 750 ml

Ingrediënten
  

  • 1 kg Aalbessen
  • 1 dl water
  • 0,5 kg geleisuiker 1 kg suiker voor 2 kg fruit

Instructies
 

  • Spoel de aalbessen onder de kraan en ris ze van de takjes. Doe de bessen samen met het water in een grote kookpot.
  • Doe het deksel op de kookpot en laat 10 minuten koken. De bessen zullen opengesprongen zijn en zo kan hun sap ‘ontsnappen’.
  • Duw gerust nog even na met een pureestamper.
  • Leg een zeef boven een steriel kookpot en leg de geleidoek erin.
  • Giet de bessen door de zeef en laat een nacht uitlekken (of wring het sap eruit).
  • Giet het opgevangen sap in een maatbeker.
  • weeg 55 g suiker af per deciliter sap (kijk zeker even op de verpakking van je confituursuiker).
  • Giet het sap in de kookpot en warm stilletjes op. Voeg de geleisuiker toe en roer flink tot de suiker is opgelost. Breng vervolgens opnieuw aan de kook.
  • Na 3 minuten heb je een pracht van een gelei. Check altijd nog even of de stolling goed zit.
  • Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan. Giet de hete gelei in steriele glazen
  • potjes. Vul ze netjes tot aan de rand. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer de potjes om en laat afkoelen.