Ga terug
Cook Your Life

Barbequesaus klassiek

Gang Sauzen
Keuken Engels

Ingrediƫnten
  

  • 4 blikjes tomaatstukjes 0,5 literblik
  • 3 stuks Ui fijn gehakt
  • 6 teentjes Knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 0,25 theelepel gemalen koriander
  • 0,25 theelepel gemalen komijn
  • 1 dl melasse
  • 1 dl Bruine suiker
  • 1,75 dl Appelazijn
  • 0,5 dl witte natuurazijn
  • 2 eetlepels Worcestershiresaus
  • 1 dl plantaardige olie
  • naar smaak zout en peper

Instructies
 

  • Verhit de plantaardige olie in een niet reactieve braadpan of sauspan en sauteer de uien en knoflook tot deze zacht en iets gebruind zijn.
  • Voeg zout, chilipoeder, komijn, koriander, melasse en suiker toe aan de pan en roer dit goed elkaar. Breng aan de kook en laat het 3 minuten op een laag vuur staan.
  • Voeg er de tomatenstukjes aan toe en de appelazijn. Goed roeren en aan de kook brengen.
  • Laat de saus 2-3 uur sudderen op een laag pitje. De barbecuesaus wordt nu dikker en donkerder.
  • Haal de pan van het vuur en doe er de witte azijn en Worcestershiresaus bij. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Doe de nu nog ongelijkmatige barbecuesaus in een blender of foodprocessor, doe er tenminste 2 koppen water bij en blend tot het glad is geworden. Je kunt deze saus meteen gebruiken of in een pot doen en in de koelkast bewaren.