Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Gesmoorde scheermessen met knoflook en granaatappel

Gang Voorgerecht vis
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g scheermessen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tenen Knoflook plakjes
  • 3 el Peterselie platte, fijngehakt
  • 100 ml medium dry sherry
  • 200 g Lamsoren

Instructies
 

  • Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Hak de rode ui fijn en leg in de vinaigrette.
  • Verwarm wat olijfolie in een sauteerpan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.
  • Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop. Bestrooi de scheermessen met de rode ui en granaatappelpitjes en serveer direct.