Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Pita broodjes

Gang Brood
Keuken Israel
Porties 8 pita's

Ingrediënten
  

  • 300 g broodbloem
  • 200 g Bloem
  • 1 theel. instantgist
  • 1 eetl. fijne kristalsuiker
  • 1 theel. fijn zout
  • 2 eetl. Zonnebloemolie plus extra om te kneden
  • 3,25 dl warm water

Instructies
 

  • Meet beide soorten bloem, gist, suiker en zout af en doe ze in een mengkom. Roer er olie en water door tot het een zacht, plakkerig deeg is. Zet de kom afgedekt 10 minuten opzij, strijk een eetlepel olie uit op het werkvlak ter grootte van een groot plat bord. Leg het deeg erop en kneed het in 10 seconden glad. Leg het weer in de kom, dek het af en herhaal het kneden tweemaal met 10 minuten pauze ertussen. Laat het deeg nu 30 minuten rusten.
  • Verhit de oven tot minstens 250 °C. Schuif een schone bakplaat in de oven en laat hem in 20 minuten heel heet worden. Verdeel het deeg intussen op een be­bloemd werkvlak in stukjes van grofweg 100 g. Vorm van elk een bal en laat ze af­ gedekt 15 minuten rusten. Rol elke deegbal uit tot een ovaal van zo'n 5 mm dik en laat ze 2 minuten rusten.
  • Haal snel de bakplaat uit de oven, sluit de ovendeur, leg er en of twee pita's op en schuif hem weer in de oven. Bak de pita's 3-5 minuten tot ze gerezen en enigs­ zins gekleurd zijn. Haal ze direct met een tang uit de oven en laat ze onder een doek afkoelen om ze zacht en smeuïg te houden; bak de overige pita's op de zelfde manier.