Leg de plakken pastadeeg op een met bloem bestoven vlak. Snijd met een kartelwieltje de gekleurde pasta in lange repen.
Besproei de repen licht met water uit een plantenspuit. Plak de repen dan diagonaal op de gele pasta. Rol met een deegroller om de pasta goed vast te drukken.
Snijd met het kartelwieltje vierkante plakken van 10 cm uit de pasta. Spuit het ricottamengsel in een ring op elk vierkantje. leg hierop een eidooier. Spuit het ricottamengsel in een piramidevorm over de eidooier, zodat de dooier niet meer te zien is. Bestrijk het deeg naast de vulling met eiwit. Leg een andere vierkant deeg op de vulling en druk voorzichtig aan met een ring. Werk het vierkant bij met het kartelwieltje. Leg de ravioli's op een met bloem bestoven vlak.
Kook een pan water met zout en laat hierin de ravioli's glijden. Laat een minuut of 5 koken en presenteer met de saus. Rasp er wat ricotta salata over.