Salade van rode bieten en rode vruchten

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

Bietenreepjes
  1. Kook de rode bieten gaar en snijd er 4 reepjes per persoon van. Houd ze apart.
Rode bietengelei
  1. Hak de basilicumblaadjes zeer fijn. Kook het bietensap met de frambozencoulis en suiker. Voeg de agar-agar toe en laat het nog een minuutje koken. Zeef de gelei, roer er de gehakte basilicum door en giet de gelei in een vorm van 8 x 26 cm, die bekleed is met plastic folie. Laat de gelei in de vorm opstijven in de koelkast.
Bietensaus
  1. Laat het bietensap en de suiker inkoken tot de vloeistof licht stroperig wordt. Voeg de balsamico azijn toe en passeer de saus door een zeer fijne zeef. Laat afkoelen. Strooi geroosterde pijnboompitten om de bietengelei.
Bladerdeegrepen
  1. Zeef de poedersuiker en meng er het eiwit door tot glazuur. Rol het bladerdeeg uit en rol er een plak van 15 x 20 cm van. Bestrijk de deeg met de glazuur. Leg de deegplak even in de vriezer tot het deeg goed koud is en bak ze af in een oven van 200 graden.
Afmaken
  1. Neem de rode bietengelei uit de vorm en snijd er per persoon 1 plak van. Leg op ieder bord een plak. Leg hierbovenop de reepjes rode biet, frambozen, in vieren gesneden aardbeien, gehalveerde en ontpitte kersen, blauwe bessen en takjes basilicumcress. Meng de mascarpone met de honing. Schep de rode bietensaus en de mascarpone naast de vruchten. Leg de reepjes bladerdeeg rondom.
Bron:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *