Turks brood

Pide

Recept Afdrukken

Ingrediënten

broden

Instructies

  1. Meng de gist met wat van het water., zodat het hierin oplost. Zet even weg tot er wat schuim opkomt.
  2. Maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin de gistoplossing, de yoghurt en begin te mengen. Voeg steeds wat water toe tot je een deeg hebt dat niet plakt. Ga het deeg dan kneden. Sla het deeg plat en vouw het vanaf de randen naar binnen. Doe wat olijfolie in een kom en leg hierin het deeg om te laten rijzen. Leg een doek over de kom.
  3. Verwarm de oven voor op 220ºC. Vet een bakplaat in met olie en zet deze 2 minuten in de ov en, zodat hij heet is.
  4. Sla het deeg weer plat en kneed nog even door. Maak dan grote plakken van het deeg. Trek met je vingers vanaf het binnenste naar buiten, zodat er een dikke rand ontstaat. Maak een kartelrand en leg de plak(ken) op de hete bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met zaadjes.
  5. Zet in de oven en laat 20 minuten bakken tot het mooi goudbruin is. Laat op een rooster afkoelen.
Bron:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *