Pain de campagne slow

Gang Brood
Keuken Hollands
Porties 2 grote broden

Ingrediënten
  

Startdeeg

  • 20 g Zuurdesem
  • 165 ml water
  • 165 g tarwemeel

Autolyse

  • 250 g volkorenmeel
  • 750 g tarwemeel
  • 600 ml water

Deeg

  • 60 ml water
  • 250 g Zuurdesem
  • 17 g Zout

Instructies
 

Startdeeg

  • Meng de ingrediënten voor het startdeeg en zet het koel weg (6-8ºC) voor een kwartiertje.

Autolyse

  • Meng alle meel en het water gedurende 4 minuten en geef 45 minuten rust.

Deeg

  • Voeg dan het startdeeg, zout, rest van het water, zuurdesem toe en begin met kneden. Het deeg moet enigszins stevig aanvoelen. Voeg als het te nat is, meer meel toe. De totale kneedtijd is 30 minuten op de langzame stand.
  • Laat het deeg in de kom 45 minuten rijzen.
  • Maak twee bollen van het deeg en leg in rijsmandjes. Laat ze 18 uur rijzen bij 8ºC.
  • Laat daarna op kamertemperatuur komen, dat duurt ongeveer 1 uur.
  • Keer de bollen dan om op een bakplaat, snijd in met een H en bestrooi met meel. Bak ze in een oven van 260ºC voor 10 minuten en daarna nog 30 minuten op 220ºC. Zorg voor stoom in de oven bij het begin van het bakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept