Meringue met rabarber, aardbeien,room en amandelen

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  Meringue
  1. Maak de meringue door eerst de eiwitten stijf te kloppen en dan langzaam de suiker erbij te strooien. Klop dit net zo lang tot de suiker helemaal opgenomen is. Als je een beetje meringue tussen je vingers wrijft, mag je geen korreltjes meer voelen. Spuit de meringue in rondjes op bakpapier, met een klein opstaand randje. Doe ze in de oven op 100 graden, ongeveer 3 uur. Laat afkoelen
  Vulling
  1. Maak de rabarber schoon en snijd in schuine stukjes van 2 cm. Rasp de vanille uit het stokje, doe dit bij de rabarber, sinasappelsap, de hleft van de zestes, suiker stemgember (in plakjes gesneden). Breng aan de kook en kook ongeveer 5 minuten, de rabarber moet zijn vorm behpuden. Giet af, bewaar het vocht en laat afkoelen.
  Afwerking
  1. Klop de slagroom met de suiker stijf en leg de helft op de meringues. Doe hierop de amandelen. Besprenkel met wat rabarberkookvocht en leg de rabarber, met de aarbeien op de meringues. Spuit op elke meringe slagroom, besprenkel weer met kookvocht en de rest van de zestes. Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen, voordat de meringues vochtig en zacht worden.
  Bron:
  0 antwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *