Linguine met truffelpasta en cocquilles

Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Gang Voorgerecht vis
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 g tagliatelle verse
  • 1 krop Sla
  • 100 g Lamsoren of zeekraal
  • 10 g Truffelpasta
  • 8 stuks Sint Jaobs mosselen
  • Zeezout

dressing

  • 1 el Sherryazijn
  • 1,5 dl Truffeljus
  • 1 tl Truffelolie
  • 2 dl Olijfolie
  • 1 stuks Sjalotje

pasta

  • 1 stuks Eieren
  • Zout
  • Olijfolie
  • 100 g Bloem

Instructies
 

  • Maak de verse tagliatelle
  • Kook de tagliatelle beetgaar in ruim lichtgezouten kokend water, spoel de pasta af onder de koude kraan en laat afkoelen en uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Gerbuik van de kropsla alleen de gele en lichtgroene bladeren uit het hart, was ze in ruim water en slinger ze droog in de sla centrifuge. Was de lamsoren en/of zeekraal en slinger deze eveneens droog.
  • Maak de dressing: doe alle ingredienten in een kom en meng ze voorzichtig met een garde (het mengsel mag niet troebel worden). Breng de dressing op smaak met zout en zwarte peper en bewaar haar bij kamertemperatuur.
  • Snijd de Sint-Jacobs mosselen overdwars in plakjes; in het totaal heb je 24 of 28 plakjes nodig. Leg telkens 6 a 7 plakjes dakpansgewijs in een krans op een beboterde bakplaat, zodat het in totaal 4 kransen worden met een diameter van ongeveer 10 cm. Schuif de bakplaat 3 a 4 minuten in de op 150 graden verwarmde oven, tot de schelpdieren door en door warm en gaar zijn.
  • Meng intussen de tagliatelle in een pan met een deel van de dressing, breng het geheel op smakk met zout en peper en warm de pasta snel op. Verwarm de rest van de dressing tot lauwwarm.
  • Leg de metalen ringen ( diameter 10-12 cm, hoogte 3 a 4 cm) op het midden van de borden en schep er een laagje uitgelekte tagliatelle in. Leg hierop achtereenvolgens een laagje kropsla en een laagje lamsoren/zeekraal en besprenkel elk laagje met lauwwarme dressing. Bestrooi de Sint Jacobsschelpen met een beetje zeezout en schep ze met een brede spatel in de metalen ringen; druk het geheel voorzichtig aan. Verwijder de metalen ringen (voorzichtig) en garneer de salade met de plakjes truffel. Besprenkel het geheel met de rest van de dressing en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept